Hackers hebben telefoonnummers en e-mailadressen van gebruikers te pakken gekregen, maar alleen gebruikers met een geverifieerd account zijn getroffen.

Dat schrijft Instagram donderdagnacht in een bericht aan van die geverifieerde gebruikers, te herkennen aan een blauw vinkje.

Door een bug konden hackers de telefoonnummers en e-mailadressen van zulke gebruikers inzien. Het gaat om een lek in de programma-interface van Instagram, waarmee de dienst met andere apps communiceert.

 

Selena Gomez

Instagram zegt niet welke beroemdheden getroffen zijn, maar de melding volgt twee dagen nadat het Instagram-account van zangeres Selena Gomez werd gehackt. Op het account van Gomez werden naakfoto’s van zanger Justin Bieber geplaatst, de ex-vriend van de zangeres.

Volgens Instagram zijn er geen wachtwoorden gestolen bij het lek. Volgens het bedrijf kon de bug in enkele gevallen ‘worden misbruikt’, al is niet duidelijk hoe.

Instagram raadt gebruikers met een geverifieerd account aan om hun hoede te zijn voor vreemde telefoongesprekken en e-mailadressen. Gerichte phishing-aanvallen zijn na een dergelijk lek een manier om alsnog informatie als wachtwoorden te ontfutselen.

 

Bron: Instagram-hackers krijgen informatie beroemdheden te pakken