Twitter heeft een verklaring uitgebracht waarin het bedrijf reageert op suggesties om accounts van wereldleiders, zoals Donald Trump, te verwijderen.

In de verklaring zegt Twitter dat het bedrijf geen accounts wil verwijderen, omdat “gekozen wereldleiders een essentiele rol spelen in het publieke debat.”

Door het account van een wereldleider te blokkeren of controversiële tweets te verwijderen, houdt Twitter belangrijke informatie achter, beargumenteert het sociale medium.

“Het zou de wereldleiders bovendien niet het zwijgen opleggen”, schrijft Twitter. “Maar het zou er zeker voor zorgen dat de noodzakelijke discussie over hun woorden en acties wordt belemmerd.”

Donald Trump

Tegenstanders van Trump roepen Twitter regelmatig op om het account van de Amerikaanse president te blokkeren.

Ook een groot deel van de Republikeinse stemmers wil dat de Amerikaanse president stopt met twitteren, peilde de Harvard-universiteit in november.

In de verklaring ontkent Twitter ook dat het bedrijf accounts van wereldleiders, zoals Trump, vanwege commerciële motieven niet verwijdert. Het account @realDonaldTrump is met 46 miljoen volgers een van de populairste Twitter-accounts.

Door: NU.nl

 

Source: Twitter wil accounts van gekozen wereldleiders niet verwijderen