De Noord-Koreaanse overheid zou bij hackaanvallen in 2017 zo’n 70 miljoen euro aan bitcoins hebben gestolen.

Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo, aldus Reuters. Eerder zei het Zuid-Koreaans overheidsagentschap voor internetveiligheid dat Noord-Korea geld verdient met het stelen van bitcoins, maar het was toen onduidelijk om wat voor bedragen het ging.

Bij de hackaanvallen werden cryptovaluta gestolen van de handelsplaatsen Yapizon en Coinis. Informatie van 36.000 gebruikers van Bitthumb is daarnaast door de hackers ontvreemd.

De bitcoin waren op het moment van diefstal 7,6 miljard won waard, omgerekend 5,9 miljoen euro. Inmiddels is de waarde gestegen naar 90 miljard won, oftewel 70 miljoen euro. De waarde van bitcoins is in de afgelopen maanden sterk gestegen.

Latere hacks

Volgens de Zuid-Koreaanse krant werden latere aanvallen op tien cryptovalutamarktplaatsen in oktober afgeslagen door de Korea Internet Security Agency.

De malware gebruikt om de handelsplaatsen aan te vallen is volgens onderzoekers vergelijkbaar met de malware achter hacks van Sony Pictures en de centrale bank in Bangladesh, waarvan Noord-Korea al langer wordt verdacht.

Door: NU.nl

Source: ‘Noord-Korea stal 70 miljoen euro aan bitcoins bij hacks in 2017’