De Israëlische marktautoriteit Israel Securities Authority (ISA) wil bedrijven verbieden om te handelen in bitcoins en andere cryptovaluta op de Tel Aviv Stock Exchange (TASE).

ISA-voorzitter Shmuel Hauser zegt hier volgende week een voorstel voor in te dienen. Hauser wil dat bedrijven zich niet langer voornamelijk focussen op cryptovaluta. De ISA moet verder een goede regulering ontwikkelen voor dergelijke bedrijven, stelt de voorzitter.

“We hebben het idee dat de prijzen van de bitcoin zich als bubbels gedragen. We willen niet dat investeerders het slachtoffer worden van die onzekerheid”, aldus Hauser. “Investeerders moeten weten waar we staan.”

Prijsdaling

De prijs van de bitcoin daalde vrijdag met 30 procent naar 12.000 dollar (ruim 10.000 euro), nadat investeerders de cryptovaluta verkochten. Daarvoor was de waarde van de munt gestegen naar bijna 20.000 dollar.

Als het voorstel van Hauser aangenomen wordt, wordt het besproken bij een openbare hoorzitting. De regels van de TASE moeten vervolgens aangepast worden.

 

Source: Marktautoriteit Israël wil bedrijven verbieden te handelen in bitcoin