Nieuwssite BuzzFeed heeft de Amerikaanse Democratische Partij aangeklaagd, om zo meer te ontdekken over een hackaanval die vermoedelijk door Rusland is uitgevoerd.

Dat meldt Vanity Fair. De Democraten zijn niet bereid extra informatie te overhandigen, omdat hackers hiermee mogelijk nog een nieuwe aanval kunnen uitvoeren.

BuzzFeed zegt meer details over de hack nodig te hebben voor een andere rechtszaak tegen de Russische techondernemer Aleksej Gubarev, die de site beschuldigt van smaad. In documenten gelekt door BuzzFeed wordt Gubarev’s bedrijf Webzilla aangewezen als medeplichtige bij de hack.

De nieuwssite wil dat de Democraten “digitale restanten achtergelaten door de Russen” overhandigen. Hiermee denkt BuzzFeed de authenticiteit van de gelekte documenten te kunnen bewijzen. Volgens een advocaat van de site heeft de Democratische Partij nog niet aangetoond op welke manier de verzochte gegevens precies gevoelig zijn.

Clinton

In de gestolen e-mails stond gevoelige informatie over de voorverkiezingen van de Amerikaanse Democraten. Uit de berichtgeving bleek bijvoorbeeld dat de partij een voorkeur had voor Hilary Clinton als presidentskandidaat, terwijl de partij officieel geen voorkeur mag uitspreken.

Volgens de FBI zat de Russische overheid achter de hack. De Amerikaanse senaat gelooft dat ook. Daarmee zou Rusland land hebben geprobeerd invloed uit te oefenen op de Amerikaanse verkiezingen.

Door: NU.nl

 

Source: BuzzFeed stapt naar rechter voor informatie over hack op Democraten