Nederlandse gebruikers van Twitter waren dit jaar massaal op zoek naar een nieuwe baan. Tenminste, de hashtag #vacature staat op de eerste plaats in de top-10 van trending topics van 2017. #Nieuws en #voetbal staan op plaats 2 en 3.

#Vacature stond ook in 2015 bovenaan, maar moest het vorig jaar afleggen tegen #brexit. Ook dit jaar werd er in Nederland veel over de actualiteit getwitterd, zoals over #Trump (plaats 4) en #verkiezingen (plaats 7). De klassieker #dtv (durf te vragen) is te vinden op plaats 8.

Obama sloeg wereldwijd aan

Het sociale medium heeft ook cijfers over wereldwijde trends bekendgemaakt. De Amerikaanse president Trump is de meest genoemde wereldleider. Hij laat de Indiase premier Modi en de Venezolaanse leider Maduro achter zich.

Bij de artiesten staan twee Koreaanse jongensgroepen (BTS en Pledis 17) op plaats 1 en 2. De Cubaans-Amerikaanse zangeres Camila Cabello staat op plek 3.

Oud-president Barack Obama staat met een aantal tweets in de top van meest gedeelde en gelikete berichten. Met zijn tweet met een citaat van Nelson Mandela naar aanleiding van de rassenprotesten in Charlottesville vestigde hij een record.

Ook het bericht van zangeres Ariana Grande over de aanslag na afloop van haar concert in Manchester kreeg heel veel retweets en likes.

 

Source: Op Twitter ging het in 2017 over werk, nieuws en sport