Facebook heeft volgens BlackBerry gepatenteerde technieken gebruikt in de chatdiensten van Facebook, Instagram en Whatsapp.

Dat stelt de voormalige smartphonemaker uit Canada althans. BlackBerry heeft Facebook voor die patentschendingen aangeklaagd.

BlackBerry wil dat Facebook de apps en websites van Facebook, Facebook Messenger, Workplace Chat, WhatsApp en Instagram niet meer aanbiedt. Volgens het Canadese bedrijf heeft Facebook namelijk voortgeborduurd op “BlackBerrys uitvindingen” en gebruikt de techreus een aantal van die “vernieuwende functies met betrekking tot de veiligheid en gebruikersinterface”.

Ongelezen berichten

Volgens BlackBerry heeft Facebook een breed palet aan functies gekopieerd, van technieken voor het versleutelen van berichten tot simpele functies als het tonen van het aantal ongelezen berichten aan de hand van een getal.

Facebook heeft aangekondigd de juridische strijd met BlackBerry aan te gaan. Volgens het social mediabedrijf geeft de rechtszaak de “zielige staat” van de chatwereld weer.

Het bedrijf geeft ook BlackBerry een veeg uit de pan. “Nu BlackBerry zelf niet meer vernieuwt, probeert het te profiteren van de innovaties van anderen.” BlackBerry stopte in 2016 met het ontwikkelen van smartphones, en houdt zich sindsdien vooral bezig met software en het licentiëren van zijn patenten.

Source: BlackBerry klaagt Facebook aan om chatfuncties