Uitzendbureau Adecco heeft op 29 maart per ongeluk de jaaropgaven van al zijn vaste medewerkers naar één persoon verstuurd.

Een medewerker van het uitzendconcern verstuurde de jaaropgaven van alle 734 Nederlandse medewerkers naar een voormalig collega die om zijn persoonlijke document vroeg. Daarbij zijn geen gegevens van uitzendkrachten verstuurd, bevestigt Adecco aan NU.nl.

Naast informatie over het ontvangen loon bevatten jaaropgaven ook andere privacygevoelige gegevens, zoals namen, adressen, geboortedatums en burgerservicenummers.

De voormalig medewerker die de bestanden heeft ontvangen, stelde Adecco daar zelf van op de hoogte. Volgens het bedrijf heeft deze persoon de gegevens direct verwijderd. Adecco heeft de jaaropgaven inmiddels beveiligd met een wachtwoord.

Daarnaast heeft het uitzendconcern de Autoriteit Persoonsgegevens van het incident op de hoogte gebracht. Organisaties zijn sinds 2016 verplicht om een datalek bij de privacywaakhond te melden. De medewerkers van het bedrijf zijn per e-mail geïnformeerd.

Source: Adecco stuurt salarisinformatie volledig personeel naar oud-medewerker