Een groep Europese techbedrijven hebben EU-regelgevers gevraagd om iets te doen aan wat zij zien als “concurrentieverstorende praktijken” van bedrijven als Apple en Amazon.

Dat schrijft de Financial Times.

Onder meer Spotify-oprichter Daniel Ek en Deezer-directeur Hans-Holger Albrecht hebben een brief geschreven naar de Europese Commissie. Zij roepen Brussel op een “eerlijker speelveld” te creëren. Daarvoor zou opgetreden moeten worden tegen platformen “die hun machtspositie misbruiken”.

Machtsmisbruik

Volgens het bericht zijn Spotify en Deezer bijvoorbeeld boos dat Apple 30 procent van de abonnementskosten toe-eigent als gebruikers zich aanmelden via de App Store. Dat terwijl Apple zelf ook een eigen muziekdienst aanbiedt.

Ook Europese gameontwikkelaars en -uitgevers ondertekenden de brief. Zij stellen daarnaast dat de Amerikaanse bedrijven geen volledige toegang bieden tot gebruikersdata.

De Europese Commissie werkt aan regelgeving over hoe grote techbedrijven moeten omspringen met appontwikkelaars en uitgevers die goederen verkopen via hun platforms. In juni beboette de Commissie Google nog voor het voortrekken van zijn eigen winkeldienst in de zoekresultaten.

Door: NU.nl

 

Source: Spotify en Deezer willen dat Brussel optreedt tegen grote rivalen uit VS