Techgigant Google gaat in beroep tegen de boete van 2,4 miljard euro die het in juni kreeg opgelegd door de Europese Commissie.

Dat meldt Reuters.

Google gaf in juni al aan dat het bedrijf het niet eens was met de boete. De techgigant zei zich toen te gaan beraden op een eventueel beroep.

Google kreeg de boete opgelegd vanwege machtsmisbruik met zijn gelijknamige zoekmachine, via prijsvergelijker Google Shopping. Google zou zijn eigen dienst voorrang hebben gegeven in de zoekresultaten en daarmee concurrenten bewust later hebben geplaatst, waardoor deze minder goed zichtbaar waren.

Volgens de Europese Commissie heeft dit het internetverkeer naar deze concurrenten nadeling beinvloed, terwijl Google juist een stijging van de hoeveelheid verkeer zag. Het bestuurlijk orgaan gaf Google negentig dagen om te stoppen met het voortrekken van eigen zoekresultaten.

Het Amerikaanse bedrijf wordt ook nog onderzocht wegens mogelijk machtsmisbruik via het mobiele besturingssysteem Android en het advertentieplatform AdSense. Daarvoor lopen twee aparte onderzoeken.

Bron: Google in beroep tegen miljardenboete Europese Commissie