De gebruikersvoorwaarden van het sociale medium voldoen nog altijd niet aan de eisen die Europa aan online platformen stelt.

Brussel onderzoekt de gebruikersvoorwaarden van online platformen zoals Facebook. Om te voldoen aan Europese consumentenwetgeving moeten de online platformen er onder meer voor zorgen dat hun gebruikersvoorwaarden helder zijn opgeschreven. Ook moeten zij binnen een enkele dagen reageren op ingediende van de Europese marktautoriteiten.

Eurocommissaris Vera Jourova (Justitie en Consumentenrechten) zei al in februari het “onaanvaardbaar” te vinden dat Facebook destijds nog altijd niet aan de Europese regels voldeed. Sindsdien is er volgens de bronnen van Reuters nog steeds niets veranderd.

Ook Airbnb is door Europa op de vingers getikt, maar dat bedrijf zou zich inmiddels aan de Europese regels houden. De verhuursite moest onder meer aangeven of een woning door een particulier of professional wordt verhuurd. Ook moest het bedrijf de prijzen voor verhuur transparanter maken.