Qualcomm beschuldigt Apple in een nieuwe rechtszaak van het schenden van de voorwaarden op de licenties van zijn software.

Dat meldt Bloomberg donderdag.

Volgens Qualcomm heeft Apple een contract geschonden over het gebruik van software waardoor Apple Qualcomm-concurrent Intel helpt bij de ontwikkeling van nieuwe chips.

Apple gebruikt sinds 2016 chips voor mobiele 4G-verbindingen van zowel Intel als Qualcomm. Op die manier wil de iPhone-fabrikant een deel van de productie weghalen bij Qualcomm en de bevoorradingsketen diverser maken.

Volgens geruchten wil Apple nu helemaal geen chips van Qualcomm meer gebruiken, naar aanleiding van diverse rechtszaken waar de beide bedrijven in verwikkeld zijn. In plaats daarvan zou het chips van Intel en mogelijk MediaTek gaan gebruiken.

Rechtszaken

Apple klaagde Qualcomm eerder dit jaar aan, omdat de chipmaker zijn macht zou misbruiken. Qualcomm vraagt niet alleen geld voor zijn componenten, maar verkoopt ook licenties op netwerktechnologieën die door alle smartphones worden gebruikt.

De iPhone-fabrikant stelt dat die licenties te veel geld kosten. Daarom is het bedrijf een rechtszaak begonnen en gestopt met betalingen aan Qualcomm. Daarop besloot Qualcomm op zijn beurt Apple weer aan te klagen.

 

Bron: Qualcomm beschuldigt Apple van schenden voorwaarden licenties