Luister HIER de tech podcast:

Eline van Uden was tien jaar lang model. En merkte dat het in de modellenwereld niet al te best gesteld was met de positie van vrouwen. Nu werkt ze bij techbedrijf LifeSense. En daar heeft ze een slim slipje ontwikkeld voor vrouwen. Met een chip en een app, waardoor je binnen vier tot zeven weken van urineverlies af kan zijn. En als je denkt: wie heeft hier last van? Eline verklapt dat urineverlies een op de drie vrouwen treft. Vaak na de geboorte van hun baby.

Jongeren over ingewikkelde gevoelens laten praten is niet makkelijk, maar wel belangrijk. Een op de vier jongeren krijgt voor hun achttiende te maken met een psychisch probleem. Het Trimbos Instituut ontwikkelde samen met studio IJsfontein een game die jongeren leert signalen te herkennen dat het even niet zo goed met iemand gaat. Begin 2018 gaan ze naar middelbare scholen om het spel met scholieren te spelen. Gedragswetenschapper Anouk Tuijnman vertelt hoe het werkt.

En moet je je kerstbonus – als je ‘m kunt missen – nou beleggen in bitcoins? Onze techredacteur Joost Schellevis geeft een lesje voor bitcoin-dummies.

De NOS op 3 Tech Podcast

Vandaag praten Jonna ter Veer en haar gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 17 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

– Abonneer je in je favoriete podcast app zoals Overcast of de iOS Podcast app– In de apps van NPO Radio 1 en NPO 3FM, onder Podcasts
– Alle afleveringen vind je ook terug op Soundcloud

 

Source: NOS op 3 Tech Podcast: slim slipje en gamen over gevoelens