Techgigant Apple neemt Shazam, het bedrijf achter de gelijknamige muziekapp, over.

Dat bevestigde het Amerikaanse bedrijf maandagavond Nederlandse tijd tegenover onder meer de Financial Times, nadat website Techcrunch er eind vorige week al over berichtte.

Met de overname zou volgens dit eerdere gerucht van vrijdag zo’n vierhonderd miljoen dollar gemoeid zijn. Apple en Shazam hebben vooralsnog geen uitspraken gedaan over de hoogte van het bedrag.

Met Shazam kunnen gebruikers de artiest en naam van muziek achterhalen door fragmenten hiervan als het ware aan de app te laten horen, via de telefoon van bijvoorbeeld een iPhone. Apples mobiele besturingssysteem iOS biedt al een integratie van de Shazam-functionaliteit in slimme spraakassistent Siri. iOS-gebruikers kunnen aan Siri vragen welk nummer er te horen valt.

Shazam werkt ook samen met Apple Music, waarmee gebruikers gevonden nummers meteen kunnen beluisteren. Deze functie bestaat ook voor concurrerende app Spotify. Het is niet duidelijk of die integratie blijft na de overname van Shazam door Apple en of de apps voor andere besturingssystemen zoals Android ook beschikbaar blijven.

Source: Apple neemt muziekapp Shazam over