Internetprovider Ziggo gaat vanaf maandag de snelheden van bijna al zijn abonnementen verhogen. Ruim 3,3 miljoen klanten en bedrijven krijgen daardoor sneller internet, meldt het bedrijf maandag.

Bij het goedkoopste abonnement, met een downloadsnelheid van 25 Mbps en een uploadsnelheid van 2,5 Mbps, wordt het internet flink sneller. Deze snelheden worden verhoogd naar respectievelijk 40 Mbps en 5 Mbps.

Ook klanten met de Start-abonnementen (na verhoging 75 Mbps en 10 Mbps of 150 Mbps en 15 Mbps), het Complete-abonnement (300 Mbps en 30 Mbps) en het Max-abonnement (600 Mbps en 40 Mbps) gaan er qua internetsnelheid op vooruit. Alleen de snelheid van de Giga-abonnementen blijft hetzelfde.

Bij zakelijke abonnementen worden de snelheden ook verhoogd. Het duurste abonnement biedt vanaf maandag een snelheid van 700 Mbps voor downloaden en 50 Mbps voor uploaden.

“Nederland maakt door videovergaderingen, thuisonderwijs en online sportlessen steeds meer en intensiever gebruik van internet. Een snelle internetverbinding is hiervoor essentieel”, meldt Ziggo.

De hogere snelheden gaan op maandag 12.00 uur in. Gebruikers moeten wel hun modem resetten om van het snellere internet te kunnen profiteren. Als klanten dat niet zelf handmatig doen, zal Ziggo de modems uiteindelijk op afstand resetten. Dat kan tot 31 mei duren.

De prijzen voor de abonnementen worden op dit moment niet aangepast.

Source