Een editie van Nintendo-game Super Mario Bros. 3 is bij een veiling verkocht voor 156.000 dollar, omgerekend ruim 130.000 euro. Een nieuw wereldrecord, aldus veilingsite Heritage Auctions in een persbericht.

De geveilde game was nog nooit uitgepakt. Het betreft een vroege editie waarbij het woordje ‘bros’ in de titel moeilijk leesbaar is door de plaatsing van Mario’s hand. Dit werd in latere versies aangepast.

De geveilde game eeneen Wata-score van 9.2 gekregen. Dit cijfer wordt bepaald door een onafhankelijke partij die kijkt of het object zich nog in een goede staat bevindt.

Het bieden begon bij 62.500 dollar, waarna twintig geïnteresseerden tegen elkaar opboden. Over de identiteit van de uiteindelijke koper is niks bekendgemaakt.

Tweede record in jaar tijd

Het is de tweede keer dat een verkooprecord bij een game op de site wordt gevestigd. Eerder dit jaar ging die eer naar een verzegeld kopie van de eerste Super Mario Bros, die een Wata-score van 9.4 kreeg. Deze ging voor 114.000 dollar of de toonbank.

De Wata-score speelt de grootste rol bij het bepalen van de prijs. In juli werd dezelfde game verkocht, die een iets lagere score van 9.0 had. Die ging weg voor het lagere bedrag van 38.400 euro.

Source