YouTube stopt officieel met de eindejaarsfilmpjes die het bedrijf van 2011 tot en met 2018 heeft gemaakt, laat het bedrijf weten in een interview met Tubefilter.

YouTube zegt dat het videoplatform te groot is om nog goede filmpjes te maken die het jaar omvatten. De beslissing zou niet zijn genomen vanwege het slechte commentaar dat YouTube op de laatste Rewind-filmpjes kreeg. Die van 2018 was met meer dan negentien miljoen duimpjes omlaag een van de slechtst gewaardeerde filmpjes op het platform ooit.

YouTube laat weten dat het nu eindejaarsvideo’s van bekende YouTube-makers gaat promoten. Volgens YouTube zijn de makers zelf beter in staat om eindejaarsvideo’s te maken met hun eigen perspectieven erin.

Vanaf 2011 maakte YouTube aan het einde van elk jaar een filmpje waarin het hoogtepunten uit YouTube-filmpjes belichtte. De filmpjes kregen in de laatste jaren een hoop kritiek, omdat veel kijkers vonden dat belangrijke hoogtepunten van het jaar ontbraken in de video’s.

In 2020 besloot YouTube ook al dat Rewind niet doorging. Het jaar zou mede door de coronapandemie te heftig zijn geweest en “het voelde niet goed” om een Rewind-video te maken, verklaarde het bedrijf destijds.

Source