YouTube heeft maandag livestreamdeals aangekondigd met drie grote Twitch-streamers. Rachell ‘Valkyrae’ Hofstetter, Lannan ‘LazarBeam’ Eacott en Elliott ‘Muselk’ Watkins vertrekken bij Twitch en gaan alleen nog maar op YouTube streamen.

Valkyrae streamde voornamelijk op Twitch waar ze bijna een miljoen volgers had. Ze was de eerste vrouw die zich bij de e-sportgroep 100 Thieves voegde.

Op Twitch zijn voornamelijk gamers actief, die het platform gebruiken terwijl zij een spel spelen. Via een chatbox kunnen de kijkers met elkaar en de streamer praten. De drie gamers streamden allemaal op Twitch, maar hadden daarnaast ook een YouTube-kanaal. Daar hebben ze in totaal 21 miljoen volgers.

De laatste tijd zijn steeds meer bedrijven zich gaan focussen op het livestreamen van games. Microsoft kwam in 2016 met de streamingdienst Mixer en Facebook volgde in 2018 met Facebook Gaming.

Twitch raakte meerdere grote namen kwijt aan concurrerende steamingssites. In november 2019 plukte YouTube Jack ‘CouRage’ Dunlop weg bij Twitch voor exclusieve livestreamdeal en de site verloor in augustus de bekende Fortnite-streamer Tyler Blevins – beter bekend onder het pseudoniem Ninja – aan Mixer, de streamingdienst van Microsoft. Ninja was in 2018 de populairste streamer van het platform.

Source