Internetprovider XS4ALL is zondag overdragen aan KPN, dat staat op de website van de actiegroep XS4ALL Moet Blijven. Dat betekent dat al het XS4ALL-personeel per direct formeel in dienst is van KPN.

Het personeel van XS4ALL kreeg voor het weekend een brief waarin stond dat de overdracht van de onderneming zondag zou plaatsvinden. Ook zullen alle klanten van de internetprovider uiterlijk 1 januari 2022 moeten zijn overgezet.

“XS4ALL zoals we het 27 jaar hebben gekend bestaat per vandaag niet meer”, aldus de actiegroep XS4ALL Moet Blijven. De groep oud-werknemers van XS4ALL verzette zich tegen de overname van XS4ALL naar KPN.

Op 23 december oordeelde de Ondernemingskamer (onderdeel van het gerechtshof in Amsterdam) dat KPN zijn dochtermerk XS4ALL mag opdoeken en de provider mag samenvoegen met het moederbedrijf. De or van XS4ALL spande in november een zaak aan om dit tegen te houden. Het besluit van KPN leidde tot onrust onder gebruikers en medewerkers.

In november startte actiegroep XS4ALL Moet Blijven ook een crowdfundingactie voor een nieuwe internetprovider: Freedom Internet. Binnen een dag haalde de groep het streefbedrag van 1,25 miljoen euro binnen en op de tweede dag tikten ze het maximumbedrag van 2,5 miljoen euro aan. Naar verwachting worden in maart 2020 de eerste internetaansluitingen van Freedom Internet gerealiseerd.

Source