Xiaomi heeft woensdag tijdens een persconferentie de nieuwe Mi 10T-smartphone gepresenteerd. Het bedrijf legt daarbij de nadruk op betere foto- en videokwaliteit en een scherm dat zeer snel ververst.

Het vlaggenschip, de Mi 10T Pro, krijgt een grote 108-megapixelsensor, naast drie andere sensoren. Het basismodel doet het met een hoofdsensor van 64 megapixel.

Xiaomi biedt op beide telefoons een reeks nieuwe fotomodi aan die het gemakkelijker moeten maken om te spelen met licht. Zo zijn er een ‘lichtschilder’-modus en een stand waarmee het gemakkelijker wordt om foto’s te maken van de sterrenhemel.

Ook is de Mi 10T voorzien van een ‘kloonmodus’. Hiermee kun je verschillende shots van dezelfde persoon in dezelfde ruimte gemakkelijk combineren. Je kunt ook tegelijkertijd met de selfie- en de hoofdcamera opnemen.

Hoge verversingssnelheid

De twee hoofdmodellen krijgen een 6,67 inchscherm met een verversingssnelheid van 144Hz, die zich dynamisch kan aanpassen aan de daadwerkelijke beeldsnelheid van een video, game of app. Het lite-model krijgt een scherm van 120Hz. Een hogere verversingssnelheid betekent dat het beeld vloeiender oogt.

De smartphone maakt gebruik van een Snapdragon 865-chip met 5G-capaciteit en een batterij van 5000 mAh. Het scherm en de case zijn voorzien van een bacteriewerende laag. De vingerafdruklezer zit aan de zijkant van de smartphones.

Het vlaggenschipmodel, de Mi 10T Pro, zal 599 euro kosten. Het basismodel Mi 10T kost 499 euro, en de lite-editie komt voor 279 euro op de markt.

Ten slotte kondigde Xiaomi aan dat het nu ook een eigen slim horloge, de Mi Watch, internationaal op de markt brengt. Het basismodel kost 99 euro.

Source