Xbox heeft geen plannen voor een console die alleen games kan streamen, dat zegt de directeur van Xbox, Phil Spencer, in een interview met Gamespot. Bij de gametak van Microsoft wordt momenteel gewerkt aan de opvolger van de Xbox One, de huidige spelcomputer van het bedrijf.

In het interview zegt Spencer dat “de telefoon in je broekzak is wat ons betreft het apparaat voor streamen, de spelcomputer onder de tv moet het apparaat blijven waar je lokaal games op speelt”.

Microsoft kondigde in juni dit jaar aan dat ze aan een nieuwe spelcomputer werken onder de naam Project Scarlett. Het is nog niet bekend hoe de nieuwe spelcomputer echt gaat heten en wat de console precies kan. Het is de bedoeling dat de console in 2020 op de markt komt.

De streamdienst van Microsoft gaat xCloud heten en krijgt in oktober een bètatest. Het is nog niet bekend wanneer de dienst officieel beschikbaar wordt

Computerspellen streamen

Betere techniek en snellere internetverbindingen maken het mogelijk om computerspellen vanaf een server te streamen, in plaats van dat spellen vanaf een harde schijf of Blu-ray geladen worden.

Google werkt ook aan een eigen streamdienst, Google Stadia. Deze dienst kan gebruikt worden zonder een spelcomputer. Een apparaat met de Chrome-browser is voldoende, ook kan Stadia gebruikt worden op een tv met een Chromecast.

PlayStation heeft al enige tijd een streamdienst: PlayStation Now. Deze dienst is alleen te gebruiken op een PlayStation spelcomputer. PlayStation Now is sinds mei 2016 beschikbaar in Nederland.

Source