Windows 10-gebruikers klagen dat het geluid op hun computers het niet meer doet na de recente Oktober-update. Het is de tweede fout in korte tijd met het besturingssysteem.

Klachten stromen binnen op verschillende websites en fora zoals Reddit. Gebruikers helpen elkaar daar ook met mogelijke oplossingen voor het probleem, maar die lijken niet voor iedereen te werken.

Het probleem komt voor bij gebruikers van verschillende systemen met zowel RealTek- als Intel-drivers. Het lijkt er daarom op dat het geen probleem is met een specifieke driver, maar met het besturingssysteem zelf.

Het probleem zit in de Windows 10 Oktober Update. Dat is de meest recente versie van het besturingssysteem. Het is niet de eerste keer dat die problemen oplevert. Eerder deze maand werd de update al teruggetrokken toen sommige gebruikers hun bestanden kwijtraakten.

Inmiddels rolt Microsoft een nieuwe versie van de Oktober Update uit. Het is de afgelopen dagen getest door bètagebruikers, maar daarin is het probleem met het geluid schijnbaar niet opgemerkt.

Microsoft heeft nog niet gereageerd.

https://www.nu.nl/tech/5512028/windows-10-gebruikers-klagen-ontbrekend-geluid-nieuwe-update.html