De chatdienst WhatsApp krijgt in de toekomst mogelijk een zogeheten ‘vakantiemodus’, die berichten tijdens een vakantie verbergt.

Dat blijkt uit een vroege testversie in handen van WABetaInfo

Gebruikers hebben al langer de optie om chatgesprekken te archiveren. Ze staan hierdoor niet in de berichtenlijst totdat er een nieuw bericht wordt verzonden. Door de vakantiemodus te activeren, blijven de gesprekken in het archief staan bij nieuwe berichten.

De optie zorgt ervoor dat gebruikers chatgroepen en gesprekken verborgen kunnen houden totdat ze de schakelaar weer uitzetten. Dat moet het makkelijker maken om bijvoorbeeld drukke chatgroepen te negeren tijdens een vakantie.

WhatsApp test daarnaast een nieuwe ‘stille modus’, waarbij het rode bolletje naast het appicoon verborgen blijft bij chats die op stil zijn gezet. 

De functies bevinden zich op het moment in de code van testversies. Het is nog niet bekend of en wanneer WhatsApp de nieuwe toevoegingen voor iedereen beschikbaar wil stellen.

Accounts op WhatsApp, Instagram en Facebook koppelen

De chatdienst kijkt ook naar de mogelijkheid om accounts van verschillende websites te linken. Dit moet het mogelijk maken om een WhatsApp-profiel te koppelen aan een account op Instagram of Facebook.

De account-link komt ruim een jaar nadat de Europese Unie Facebook heeft beboet om datadeling met WhatsApp. Het bedrijf had beloofd om na de overname van WhatsApp geen data tussen de diensten te delen, maar deed dit op een bepaald punt wel.

https://www.nu.nl/apps/5520170/whatsapp-werkt-speciale-vakantiemodus.html