Chatdienst WhatsApp test de functie om met acht mensen te videobellen. Dat meldt WABetainfo, dat vaker bètafuncties van WhatsApp publiceert. Op het moment kun je met WhatsApp videogroepsgesprekken van maximaal vier personen voeren.

De functie is vooralsnog alleen in de bètaversie van WhatsApp voor iOS en Android beschikbaar. Om met een groep van acht personen te videobellen, moet elke deelnemer de nieuwste bètaversie hebben geïnstalleerd.

Naar verwachting wordt de functie voor bellen met grotere groepen binnenkort beschikbaar gemaakt voor iedereen, via een officiële update van de app.

Met de verhoging van het aantal deelnemers komt WhatsApp op gelijke hoogte met het eveneens populaire Houseparty. In deze app kunnen acht mensen videobellen en spelletjes spelen.

Andere videobeldiensten staan grotere groepen toe. Een videogesprek op FaceTime van Apple kan door 32 gebruikers worden gevoerd. In Hangouts van Google gaat het om maximaal tien personen, via Skype kun je met vijftig personen videobellen en op Zoom ligt het aantal deelnemers op honderd.

Source