WhatsApp heeft woensdag de grens van twee miljard gebruikers gepasseerd, schrijft WhatsApp in een blogpost. WhatsApp is het tweede sociale medium die deze mijlpaal haalt, alleen Facebook ging de chatdienst voor.

Het aantal gebruikers van WhatsApp is de afgelopen jaren enorm gestegen. In 2014 had WhatsApp nog 500 miljoen gebruikers. In dat jaar kocht Facebook de chatapp voor 19 miljard dollar met het doel de populariteit van WhatsApp te vergroten. In februari 2016 bereikte WhatsApp de grens van 1 miljard gebruikers.

Facebook heeft door de jaren heen geprobeerd om de omzet van het platform te verhogen. Zo lanceerde WhatsApp in november 2019 een functie voor kleine bedrijven die hen een ‘mobiele winkel’ aanbood om hun producten te presenteren met afbeeldingen en prijzen.

De berichten-app werd in 2009 opgericht en was vanaf november van dat jaar te downloaden via de App Store voor de iPhone. Kort daarna verschenen apps voor Blackberry, Symbian en Android. In de begindagen van Whatsapp was het uniek dat de dienst kon worden gebruikt om met mensen op verschillende telefoonplatforms te chatten.

Facebook zei op 31 december 2019 2,5 miljard gebruikers te hebben.

Source