In de podcast De week van NUtech gaat de techredactie van NU.nl dieper in op het belangrijkste technieuws van de week. Deze week leggen we drie stellingen over de ‘aftapwet’ voor aan een voorstander, een tegenstander en een expert.

Klik hier om de podcast te downloaden (24,1 MB).

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcastapps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Drie stellingen over de ‘aftapwet’

Minister Kajsa Ollongren (D66) moest zich deze week verantwoorden voor de Tweede Kamer. Aanleiding was een onderzoek van Nieuwsuur waaruit bleek dat zij een rapport over de Nederlandse inlichtingendiensten pas na het referendum van 21 maart zou publiceren.

Tijdens het referendum stemde een kleine meerderheid tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Ollongren beloofde daarom met aanpassingen te komen. Onder meer de ‘sleepnetfunctie’, waarmee de geheime diensten op grote schaal internetverkeer kunnen aftappen, is omstreden.

De Week van NUtech legt drie stellingen over de Wiv voor aan David Korteweg van privacyvoorvechter Bits of Freedom, D66-kamerlid Kees Verhoeven en Willemijn Aerdts, docent inlichtingen- en veiligheidsstudies aan de Universiteit Leiden.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heb je nog geen podcastapp? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcastapps voor iOS en Android.

https://www.nu.nl/week-van-nutech/5496782/was-jij-aftapwet-referendum-goed-ingelicht.html