VodafoneZiggo sluit dinsdag zo’n 600.000 huishoudens en bedrijfspanden in de regio Amsterdam aan op zijn vaste gigabitnetwerk, waarmee een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde kan worden gehaald. Dat maakt de provider dinsdagochtend bekend.

Na de aansluiting kunnen inwoners van Amsterdam een abonnement nemen op het gigabitnetwerk. De ‘Internet Giga’-bundel kost 76,50 euro per maand bij VodafoneZiggo.

De provider bood al gigabitinternet in de regio’s Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Steden als Almere, Arnhem, Groningen en Leeuwarden volgen later dit jaar. Eind 2020 wil VodafoneZiggo dat ongeveer drie miljoen huishoudens de mogelijkheid hebben om aan te sluiten op het gigabitnetwerk.

De gemiddelde internetsnelheid in Nederland ligt op dit moment rond de 100 Mbps. Met gigabitinternet wordt de snelheid tien keer zo hoog.

KPN biedt sinds dit jaar eveneens gigabitinternet aan. Dat doet de provider in onder meer de gemeentes Culemborg, Doetinchem, Emmen en Noordwijk. Ook in delen van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag kunnen mensen een gigabitverbinding bij KPN bestellen.

Source