VodafoneZiggo gaat vanaf 11 februari internet met een snelheid tot 1 gigabit per seconde aanbieden in de regio Den Haag. Dat maakt de provider dinsdag bekend.

Den Haag is de tweede regio waar VodafoneZiggo zijn gigabitnetwerk uitrolt. Regio Utrecht en Hilversum was het eerste gebied dat via de provider toegang kreeg tot het hogesnelheidsnetwerk. Later dit jaar worden onder meer Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam ook aangesloten.

Onder regio Den Haag vallen naast Den Haag onder meer de steden Delft, Wassenaar en Voorburg. Met de regio’s die VodafoneZiggo eind februari bedient, bereikt de provider 632.000 huishoudens die van het gigabitnetwerk gebruik kunnen maken.

Het gigabitnetwerk werkt via het bestaande kabelnetwerk van de internetaanbieder. Dat maakt gebruik van de zogeheten Docsis 3.1-technologie, waarmee het internet sneller, stabieler en veiliger moet worden. Volgens VodafoneZiggo kan deze technologie ervoor zorgen dat binnen tien jaar snelheden tot 10 gigabit per seconde mogelijk worden.

In steden waar het netwerk wordt uitgerold, hebben klanten wel een speciaal abonnement nodig om de snelheden daadwerkelijk te halen. De reguliere kosten hiervoor zijn 99,50 euro per maand.

Source