Een aantal toonaangevende ontwikkelaars van videogames in het Verenigd Koninkrijk spoort gebruikers aan om thuis te blijven. In onder meer games als Candy Crush Saga, Dirt Rally 2.0 en Sniper Elite 4 zullen boodschappen te zien zijn als “Blijf thuis, red levens”, meldt BBC.

“Veel mensen besteden nu honderden uren aan gamen”, vertelt Jason Kingsley, directeur van Rebellion aan de BBC. “En in dit geval hopen we de samenleving te kunnen helpen door mensen te herinneren aan hun verplichtingen naar elkaar toe”.

De coronaboodschap in racespel Dirt Rally 2.0 van gameontwikkelaar Codemasters komt een dag voordat het wordt opgenomen in Sony’s nieuwste PlayStation Plus-pakket. Dit zou het de komende weken een prominente plaats moeten geven. Daardoor krijgen mogelijk vele duizenden abonnees de in-game advertenties te zien, ondanks dat de titel meer dan een jaar oud is.

Omdat de technologie geografisch is gericht, zullen de berichten worden beperkt tot gamers in het Verenigd Koninkrijk. Maar Codemasters hoopt het initiatief binnenkort uit te breiden naar andere Europese en Amerikaanse spelers met lokale veiligheidsinformatie.

Bovendien voorspelt ook de ontwikkelaar van Farm Heroes Saga en Candy Crush dat miljoenen gamers wereldwijd de advertenties zullen zien tijdens het spelen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • De coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat een geïnfecteerde persoon gemiddeld minder dan één andere persoon besmet. Eerder lag dit zogeheten reproductiegetal tussen de twee en de drie.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico’s.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Source