Twitter heeft een aanpassing aangebracht waardoor liggende uitsneden van langwerpige plaatjes vrijwel verleden tijd zijn. Verticale afbeeldingen worden in de mobiele apps voortaan volledig getoond. Vorig jaar ontstond ophef vanwege het gebruik van algoritmes bij het uitsnijden van foto’s.

Het bedrijf schrijft dat afbeeldingen “groter en beter” worden, maar er zit wel een limiet aan. Volgens Twitter Support worden plaatjes met een verhouding van 2 bij 1 en van 4 bij 3 volledig getoond. Zijn de plaatjes langer, dan worden ze alsnog uitgesneden.

De functie werd in maart al door Twitter getest, maar is nu beschikbaar voor alle gebruikers van de iOS- en Android-app. In de browserversie op de computer is de verandering nog niet doorgevoerd.

Voorheen werden verticale afbeeldingen afgesneden in de tijdlijn. Mensen moesten erop tikken om het plaatje uit te vouwen. De uitsnede werd automatisch gemaakt, maar dat ging niet altijd goed.

Twitter-topman Dantley Davis bood in september vorig jaar zijn excuses aan voor het algoritme dat uitsneden van witte mensen maakte bij afbeeldingen van mensen met verschillende huidskleuren. De topman zei toen al dat hij erover nadacht te stoppen met dit soort afgesneden previewafbeeldingen.

Source