Maandag stuurde de politie een opsporingsbericht de wereld in voor Przybylski. Hij was voor het laatst gezien toen hij met zijn auto zijn ouderlijk huis in Hasselt verliet. De afgelopen dagen doorzocht de politie onder meer de omgeving van dat huis. Ook werd de bodem van een nabijgelegen kanaal met sonarboten verkend.

‘Ging sinds lockdown minder’

Even werd gedacht dat de verdwijning een onderdeel was van de campagne die deze week gelanceerd zou worden door Child Focus, de stichting die zich inzet voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Przybylski werkte recent nog met die stichting samen.

Maar medewerkers van de stichting lieten al snel weten dat dat niet het geval was. Tegen de Vlaamse krant De Standaard uitten ze hun zorgen over de vermissing. “Sinds de lockdown ging het wat minder met hem. We kunnen alleen hopen op het beste.”

De youtuber werd vooral bekend met video’s waarin hij kinderserie Dora the Explorer op de hak neemt, en zijn energieke commentaar bij games die hij speelde. Zijn kanaal telt 290.000 abonnees.

Source