Het Vaticaan heeft een app uitgebracht waarmee gebruikers samen met paus Franciscus kunnen bidden.

De app Click to Pray voor Android en iOS vertelt aan gebruikers waar de paus op dat moment voor bidt. De app is voorzien van een kalender waarmee mensen mee kunnen doen met een maandelijks gebed.

In januari 2019 bidt de paus “dat jonge mensen, met name in Latijns-Amerika, het voorbeeld van Maria volgen en reageren op de oproep van de Heer om de vreugde van het evangelie aan de wereld te verkondigen.”

Nadat een gebruiker op de knop ‘Click To Pray’ (Klik om te bidden) heeft gedrukt, stijgt een teller in de app waarin het aantal virtuele gebeden wordt weergegeven met één.

De paus, die zichzelf omschreef als een “ramp” met technologie, bracht de app ceremonieel uit door op een tablet te swipen. “Heb ik het gedaan?”, vroeg paus Franciscus aan de priester die de tablet voor hem vasthield, waarna de geestelijke bevestigend knikte.

De app biedt gebruikers verder de optie om een donatie te doen, in onder meer het Duits, Frans en Engels hun eigen gebed te delen en drie keer per dag met Jezus virtueel te bidden.

In oktober bracht het Vaticaan al een app uit die lijkt op de populaire smartphonegame Pokémon Go.

https://www.nu.nl/apps/5695514/vaticaan-brengt-app-uit-om-samen-met-paus-franciscus-te-bidden.html