Apparaten die op Windows 7 draaien kunnen alleen upgraden naar Windows 11 via een schone installatie. Dat blijkt uit de supportpagina van Lenovo voor het nieuwe besturingssysteem. Dit betekent dat documenten en apps niet meegaan naar Windows 11.

Zolang het Windows 7-apparaat aan de hardware-eisen voldoet, kan het gratis worden geüpgraded naar Windows 11, meldt de fabrikant. Het is echter niet mogelijk apps en documenten automatisch over te zetten naar het nieuwe besturingssysteem.

Dit kan wel door de bestanden extern op te slaan en ze handmatig over te zetten naar Windows 11. Software en apps die zijn geoptimaliseerd voor Windows 7 werken wel op het nieuwe systeem.

Windows 7 werd op 22 oktober 2009 uitgebracht. Sinds januari 2020 wordt het besturingssysteem niet meer ondersteund door Microsoft. Computers met Windows 7 werken nog wel, maar er worden geen updates voor de software meer uitgerold. Zo worden zwakke plekken in de beveiliging niet meer aangepakt door Microsoft.

Windows 11 komt later dit jaar beschikbaar. Microsoft biedt een tool aan waarmee mensen kunnen controleren of hun huidige apparaat geschikt is voor de nieuwe versie. Als dat zo is, kunnen ze gratis upgraden.

Source