Ubisoft heeft vijf mensen aangeklaagd die vier DDoS-diensten aanboden, onder wie een minderjarige Nederlander. Met de diensten werden aanvallen uitgevoerd op servers van het schietspel Rainbow Six Siege.

Met de aanklacht heeft Ubisoft waarschuwingen uit september vorig jaar opgevolgd om daders van de aanvallen aan te pakken. Destijds viel het de uitgever op dat Rainbow Six Siege veel vaker werd aangevallen dan daarvoor. Bij DDoS-aanvallen wordt zoveel verkeer tegelijk naar een server gestuurd, dat die overbelast raakt.

De verdachten komen uit Nederland, Duitsland en Nigeria. Volgens Ubisoft hebben de vijf personen “behoorlijke winst” geboekt door hun diensten bij Rainbow Six Siege-spelers aan te bieden. Ze vroegen tarieven van 11 dollar per maand of een eenmalige betaling van 300 dollar.

Ubisoft wil dat de aanbieders worden veroordeeld en vraagt een schadevergoeding.

Valsspelen werd beloond met DDoS-aanvallen

De aanvallen werden vorig jaar veelvuldig uitgevoerd na een update van de game. Daarbij zou het voor spelers lonen om hoger op de ranglijsten te komen na het uitvoeren van DDoS-aanvallen tijdens online potjes. Hierdoor werden tegenstanders gedwongen om de wedstrijd te verlaten, zodat de DDoS-aanvaller er met de punten vandoor ging.

In de weken erna nam Ubisoft maatregelen om het vals spel tegen te gaan. Na ruim een maand maakte Ubisoft bekend een daling van 93 procent te zien in het aantal DDoS-aanvallen.

Source