De hacker die vorige week de systemen van taxiapp Uber binnendrong, zou lid zijn van de hackersgroep Lapsus$. Dat beweert het bedrijf maandag na onderzoek.

Verschillende Uber-medewerkers ontvingen donderdag een vreemd bericht op chatdienst Slack. Daarin beweerde een onbekende persoon een hacker te zijn. De persoon zou de Slack-omgeving van het bedrijf zijn binnengedrongen door een medewerker ervan te overtuigen zijn wachtwoord te geven. De hacker beweerde toegang te hebben tot broncodes, e-mails en interne systemen.

Volgens Uber is inmiddels uit onderzoek gebleken dat de hacker geen toegang had tot gebruikersgegevens. Ook zouden er geen creditcard- of bankrekeningnummers zijn buitgemaakt, beweert het bedrijf. Voor het onderzoek werkt Uber samen met het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI.

Uber heeft niet toegelicht waarom het beweert dat Lapsus$ achter de hack zit. Hoe groot de groep is en wie er lid van zijn, is niet bekend. Het collectief lijkt voornamelijk te opereren vanuit Zuid-Amerika. Lapsus$ heeft eerder grote bedrijven zoals Samsung en chipmaker NVIDIA gehackt.

Source