Taxibedrijf Uber is van plan om binnen drie jaar drones te gaan inzetten die maaltijden kunnen bezorgen.

Uber wil bezorgdrones in 2021 kunnen inzetten om maaltijden bij mensen te brengen. Dat blijkt uit een vacature op de website van Uber, schrijft The Wall Street Journal

Na aanvraag van de krant werd de vacature offline gehaald. Een woordvoerder zei dat het bericht “het programma niet helemaal goed beschreef”. Het programma zou zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Het bedrijf was op zoek naar iemand die kan zorgen dat de drones over drie jaar inzetbaar zijn in verschillende markten. Volgend jaar zouden de eerste drones al moeten functioneren. Ze moeten onderdeel uitmaken van UberEats, de bezorgingstak van Uber.

Al langer plannen voor bezorgdrones

In mei zei Uber-directeur Dara Khosrowshahi al dat het bedrijf van plan was kleine tests met bezorgdrones te gaan uitvoeren. “We hebben vliegende hamburgers nodig”, zei hij toen. Khosrowshahi stelde dat bezorgingen binnen vijf minuten tot een half uur mogelijk gehaald konden worden.

Uber is niet het enige bedrijf dat bezorgdrones wil inzetten. Zo experimenteert de Amerikaanse webwinkel Amazon met bezorgingen per drone, net als de Amerikaanse winkelketen Walmart.

Bedrijven hebben nog enkele hordes te nemen. Zo moet de regelgeving nog worden aangepast. Technische problemen, zoals hoe de drone precies bij de klant landt, moeten ook nog worden verholpen.

https://www.nu.nl/tech/5526794/uber-wil-2021-maaltijden-bezorgen-per-drone.html