Een Uber-manager stuurde een brandbrief naar de top van het bedrijf, waarin hij waarschuwde dat het bedrijf te veel risico’s nam. Vijf dagen later vond een dodelijk ongeluk met een zelfrijdende Uber plaats.

De mail werd verzonden door Uber-manager Robbie Miller. Een anonieme bron heeft hem recent gelekt naar The Information.

Volgens Miller waren zelfrijdende Ubers “geregeld betrokken bij ongelukken met schade als gevolg”. Het personeel in de auto’s was volgens hem onvoldoende getraind om te kunnen ingrijpen bij problemen met de autonome voertuigen.

De mail stelt dat de Uber-top te veel risico’s wilde nemen bij het testen van zelfrijdende auto’s. Omdat Google-zusterbedrijf Waymo veel positieve aandacht kreeg met zijn vele gemaakte kilometers met zelfrijdende auto’s, zou Uber hebben geprobeerd om dat voorbeeld te volgen.

Dodelijk ongeluk in maart

Een zelfrijdende Uber was in maart dit jaar verwikkeld bij een dodelijk ongeluk. De auto zag een vrouw die de straat met haar fiets overstak niet goed.

Uber stopte tijdelijk met het testen van zelfrijdende voertuigen. In juli werden de auto’s weer de weg op gestuurd, met specialisten achter het stuur.

https://www.nu.nl/gadgets/5622770/uber-manager-stuurde-brandbrief-over-zelfrijdende-autos.html