Twitter heeft zijn excuses aangeboden voor het kwetsen van gebruikers in India, nadat directeur Jack Dorsey op de foto werd gezet met een activistische poster in zijn hand.

Op de poster stonden de woorden ‘Smash Brahmanical patriarchy’ (‘Verpletter het brahmaanse patriarchaat’), een verwijzing naar de brahmanen, de hoogste kaste in het Indiase kastenstelsel.

Dorsey ontving de poster vorige week dinsdag, tijdens een overleg, van een activiste, waarna de foto werd genomen en zondag op Twitter werd gedeeld. De sessie vond achter gesloten deuren plaats en sommige deelnemers hadden aangegeven niet gefotografeerd te willen worden.

“Dit was een fout van onze kant”, laat een woordvoerder van Twitter weten aan BuzzFeed. “We hadden voor aanvang van de sessie veel duidelijker moeten over de voorwaarden.” 

De foto van Dorsey met de activistische poster leidde in India tot kritiek, omdat het bedrijf daarmee politieke kleur zou bekennen. Twitter distantieerde zich vervolgens van de poster. Dit leidde op zijn beurt tot kritiek vanwege Twitters vermeende terughoudende houding tegenover de Indiase standenmaatschappij, dat wordt gezien als onderdrukkend voor de lagere kasten.

https://www.nu.nl/internet/5585207/twitter-zegt-sorry-activistische-poster-in-handen-van-directeur.html