Twitter zegt maandag 809,5 miljoen dollar (bijna 691 miljoen euro) te gaan betalen om te schikken in een collectieve rechtszaak. Aanklagers claimden dat het bedrijf misleidende informatie heeft vrijgegeven over het aantal actieve Twitter-gebruikers.

De zaak stamt al uit 2016. In de aanklacht stond dat Twitter gegevens achterhield waaruit bleek dat het netwerk minder snel groeide, om de waarde van aandelen hoog te houden.

De aanklagers beweren dat Twitter begin 2015 het aantal dagelijks actieve gebruikers aanhaalde als belangrijkste indicator van gebruikersbetrokkenheid, maar dat het bedrijf het aantal maandelijks actieve gebruikers niet bekendmaakte. Dat deed het bedrijf volgens de aanklacht niet omdat daaruit was af te leiden dat de groei afvlakte of afnam.

Twitter zegt dat deze schikking niet kan worden gezien als schulderkenning. De overeenkomst bevat volgens het bedrijf “geen bevinding van enige fout, aansprakelijkheid of wangedrag”.

De rechtbank van Californië moet nog goedkeuring geven voor de schikking. Als dat is gebeurd, zal Twitter in het laatste kwartaal van dit jaar betalen.

Source