Een Twitter-gesprek tussen de Belgische viroloog Marc Van Ranst en Viruswaarheid-voorman Willem Engel is sinds donderdagmiddag in tweeduizend bushokjes en op billboardschermen door heel Nederland te zien. Dat meldt ondernemer Alexander Klöpping, die achter de ludieke actie zit, op Twitter.

In het gesprek wijst Van Ranst, op dit moment ondergedoken, Engel terecht op het feit dat hij geen viroloog is en daarom “geen flying fuck” geeft om wat hij “uitkraamt”.

Klöpping, oprichter van het journalistieke platform Blendle, vroeg na het zien van het gesprek aan zijn volgers op Twitter wie er zou meedoen als hij een crowdfundingcampagne zou opzetten om het gesprek op zogenoemde abri’s (wachthuisjes) te zetten.

Daar werd dusdanig enthousiast op gereageerd dat Klöpping de daad bij het woord voegde. Het streefbedrag van 2.000 euro werd binnen ongeveer een half uur tijd gehaald.

In het gesprek op Twitter zegt Engel dat de Belgische viroloog een aandeel heeft in de “angstpandemie”. Van Ranst zit momenteel met zijn gezin ondergedoken omdat een voortvluchtige extreemrechtse beroepsmilitair hem heeft bedreigd.

Hoewel Engel geen voorstander is van het bedreigen van wie dan ook, stelt hij dat Van Ranst het zo bont heeft gemaakt “dat hij nu extreem gehaat is”.

Van Ranst reageert vervolgens op Engel: “Wanneer we ooit geconfronteerd worden met een salsapandemie, ga ik met veel plezier luisteren naar wat jij als dansleraar te zeggen hebt.” Maar op dit moment zegt de Belg niets te geven om wat Engel zegt “en Nederland zou dat het best ook niet doen”, aldus de Belg.

Source