Twitter-gebruikers kunnen voortaan aangeven wat voor spamaccounts ze zien, zoals nepaccounts.

De nieuwe rapporteerfunctie werd woensdag door Twitter aangekondigd. Gebruikers die in het vervolg spam willen doorgeven, kunnen specifieker aangeven waarom ze denken dat een account verdacht is. Dat kan bijvoorbeeld door aan te geven dat het account nep is.

De functie is aan zowel de webversie als aan de mobiele app van Twitter toegevoegd. Twitter laat aan The Verge weten dat de nieuwe rapporteeroptie “ons meer gedetailleerde informatie laat verzamelen, zodat we effectiever spam kunnen identificeren en verwijderen”.

Twitter meldde eerder dit jaar dat het bedrijf 70 miljoen accounts had verwijderd in de maanden mei en juni. Dat gebeurde omdat die accounts de regels rondom spamgedrag hadden overtreden. Uit kwartaalcijfers bleek dat Twitter daardoor gebruikers was verloren.

Eerder deze week bleek dat Twitter zou overwegen om de like-knop te schrappen. Directeur Jack Dorsey zou de knop willen verwijderen om het platform “gezonder” te maken. Met de knop zou bijvoorbeeld verslaving aangewakkerd worden, omdat gebruikers graag erkenning voor hun tweets willen.

https://www.nu.nl/tech/5546342/twitter-laat-gebruikers-nepaccounts-aangeven.html