Twitter rolt een knop uit op zijn platform waarmee gebruikers berichten kunnen rapporteren, waarin volgens hen desinformatie over de Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt gedeeld. Dat schrijft The Hill.

De maatregel moet zorgen dat gebruikers minder misleid worden in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die dit jaar worden gehouden. “Met de knop kan bijvoorbeeld onjuiste informatie over deelname aan een evenement worden gerapporteerd “, zegt Twitter-topman Carlos Monje.

De meldingen worden door Twitter-medewerkers gecontroleerd. In de regels van het netwerk staat dat berichten die kiezers misleiden niet zijn toegestaan. De knop werd eerder ingezet in aanloop van verkiezingen in andere landen.

Dit is niet de enige maatregel die Twitter treft rondom verkiezingen. Vanaf eind november is het op Twitter verboden om advertenties over politiek te plaatsen. Hierbij gaat het om reclame voor politici, maar ook om politieke onderwerpen zoals abortus, mensenrechten en klimaatverandering.

Wel zijn advertenties toegestaan waarin mensen worden opgeroepen om te gaan stemmen.

Source