Twitter gaat weer tijdelijk stoppen met het aannemen van aanvragen voor de blauwe verificatievinkjes, schrijft het platform vrijdag. Vorige maand gaf het platform toe dat het per ongeluk nepaccounts had geverifieerd.

Mensen die voor Twitters aankondiging (opnieuw) een aanvraag hadden gedaan, kunnen nog steeds hun account laten controleren op echtheid. Twitter gaat zijn aanvraagsysteem onder de loep nemen en wil in de komende weken het proces weer hervatten.

De nepaccounts werden gestuurd door een botnetwerk. Deze bestond uit ruim 1200 softwarebots, die zich voordeden als echte gebruikers. Volgens The Daily Dot kwam Twitters blunder aan het licht toen een datawetenschapper in juni ontdekte dat zes nepaccounts een vinkje hadden gekregen. De accounts waren destijds net opgericht en hadden elk binnen een dag ruim 900 volgers, zonder te hebben getweet.

Het is eerder voorgekomen dat Twitter geen nieuwe aanvragen aanneemt voor de markering. In mei werden de aanvragen ook tijdelijk stopgezet, omdat het platform eerst openstaande aanvragen in behandeling wilde nemen. Het was voor het eerst sinds 2017 weer mogelijk voor Twitter-gebruikers om een verificatievinkje aan te vragen.

Source