Twitter zegt dat het Potus-account aan Joe Biden wordt overhandigd, ondanks dat de huidige president Trump de verkiezingsuitslag blijft ontkennen. Dat vertelt een woordvoerder aan CNN.

“Twitter bereidt zich voor om de overgang tussen accounts van het Witte Huis op 20 januari 2021 te ondersteunen, zoals we ook in 2017 deden”, aldus de woordvoerder.

Het Twitter-account @POTUS komt dan officieel in handen van de staf van Joe Biden, die op diezelfde dag wordt ingezworen als president.

Daarmee geeft het sociale netwerk geen gehoor aan uitspraken van de huidige president Donald Trump, die beweert dat er was gefraudeerd en hij eigenlijk won. Zowel Trump als zijn advocaten hebben nog geen bewijs gepresenteerd om die aantijgingen te ondersteunen.

Geen speciale bescherming meer

Trump zal wel zijn eigen Twitter-account @realDonaldTrump behouden, gezien hij die ook voor de verkiezingen al in zijn bezit had. Dit account heeft ook de meeste volgers van de twee.

Trump’s eigen profiel zal echter geen speciale, beschermde status meer hebben, waardoor hij sneller zal worden bestraft als hij bijvoorbeeld aanzet tot geweld. Twitter hanteert andere regels bij wereldleiders, wat Trump na de inauguratie niet meer is.

Source