Twitter heeft verschillende accounts hersteld van Cubaanse staatsmedia en overheidsmedewerkers, nadat het bedrijf ze woensdag blokkeerde. Dat meldt Reuters vrijdag.

Niet alle accounts zijn weer bereikbaar. Zo is het Twitter-account van de voormalig president van Cuba, Raúl Castro, nog steeds geblokkeerd.

Ook accounts van staatswebsite Cubadebate zijn nog opgeschort. In een verklaring laat de site weten “niet verbaasd” te zijn als Twitter de blokkade zou handhaven vanwege banden met de Amerikaanse regering.

Twitter blokkeerde woensdag verschillende Cubaanse accounts, maar legde niet duidelijk uit waarom die accounts de regels van het netwerk overtraden. Een woordvoerder van Twitter zei wel dat gesprekken niet kunstmatig opgeblazen of verstoord mogen worden door meerdere accounts in te zetten.

Castro’s dochter Mariela kreeg vrijdag haar account wel terug. “Dank aan iedereen die zijn solidariteit heeft betuigd met betrekking tot de media-agressie tegen Cuba.”

Het socialemediabedrijf blokkeerde in totaal tientallen accounts. De vereniging van journalisten in Cuba sprak na de blokkades over “massacensuur”.

Source