Twitter krijgt waarschijnlijk nooit een functie waarmee tweets na plaatsing nog bewerkt kunnen worden, zegt Twitter-CEO Jack Dorsey in een video van Wired. Hij zegt dat Twitter de functie wel heeft overwogen, maar daar toch vanaf is gestapt.

In de video van Wired beantwoordt Dorsey vragen van Twitter-gebruikers. Eén van de gebruikers vroeg hem of Twitter in 2020 een knop krijgt waarmee tweets aangepast kunnen worden. “Het antwoord is nee”, zei Dorsey daarop meteen.

Er doen al jaren geruchten de ronde dat Twitter bezig zou zijn met het ontwikkelen van de functie. Maar volgens Dorsey strookt zo’n bewerkknop niet met de kerngedachte van het sociale medium. “We begonnen als een soort sms-dienst”, vertelt hij. “En, zoals je weet: als je een sms verstuurt dan is deze weg. Dan kan je die ook niet meer aanpassen. We wilden het gevoel van de begindagen van Twitter behouden.”

Ook zou een edit-knop voor problemen zorgen bij het retweeten van berichten op Twitter. “Als je iets tweet, en mensen retweeten dat, en een uur later verander je de inhoud, dan hebben de mensen die je bericht geretweet hadden ineens iets heel anders op hun tijdlijn staan. Daar moet je mee uit kijken”, vertelt Dorsey.

Volgens de Twitter-topman wilden veel twitteraars de bewerkfunctie om even snel een spelfout aan te passen. Twitter heeft er daarom over nagedacht om een bepaald tijdvak in te stellen, bijvoorbeeld een minuut, waarin gebruikers hun tweet nog konden aanpassen. “Maar dat betekent ook dat Twitter het plaatsen van de tweet moet vertragen”, vertelt Dorsey. En dat ziet hij niet zitten. “We gaan het waarschijnlijk nooit doen”, is daarom zijn conclusie.

Source