Twitter zou jarenlang privéberichten die door gebruikers zijn verwijderd bewaren op zijn servers. Dat ontdekte onderzoeker Karan Saini, meldt TechCrunch.

Ook berichten die zijn verstuurd door accounts die later zijn opgeheven of door Twitter zijn verbannen.

De bewaarde berichten werden ontdekt door bij Twitter gegevens van een account op te vragen. In die gegevens bevonden zicht privéberichten die normaal gesproken voor gebruikers zelf niet toegankelijk zouden zijn, bijvoorbeeld omdat het account dat de berichten ontving is opgeheven.

TechCrunch wijst op het gegeven dat Twitter door het bewaren van de gegevens mogelijk personen in gevaar kan brengen. Een overheid zou op deze manier alsnog achter gevoelige gesprekken van bijvoorbeeld activisten of journalisten kunnen komen.

Bovendien beweert Twitter dat alle gegevens van een account verwijderd worden zodra een gebruik zijn account opheft. In de Europese Unie is in mei bovendien strenge privacywetgeving ingegaan die vereist dat bedrijven bepaalde data daadwerkelijk verwijderen als gebruikers erom vragen.

Een woordvoerder van Twitter zegt tegen TechCrunch de situatie nader te willen onderzoeken, maar reageerde verder niet inhoudelijk.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5745957/twitter-bewaart-jarenlang-verwijderde-priveberichten.html