De hackersgroep OurMine heeft vrijdag kort het Twitter-account van Facebook overgenomen. Vorige maand hackte OurMine ook meerdere populaire Facebook-accounts.

De hackers plaatsten een bericht op de Twitter-pagina van Facebook, met daarin de mededeling dat de digitale beveiliging van Twitter te wensen overliet. Ook plaatsten ze een oproep naar hun eigen website voor ieder die geïnteresseerd is om hun eigen account beter te beveiligen.

Het bericht werd kort na de plaatsing verwijderd. Twitter bevestigde dat het account van Facebook inderdaad gehackt was. “Zodra we op de hoogte waren hebben we het account vergrendeld. We werken nauw samen met onze partners van Facebook om dit te herstellen”, aldus een woordvoerder van Twitter tegen persbureau Reuters.

De hackersgroep staat erom bekend sociale media van diverse bedrijven te hacken, al gebruiken ze de toegang die ze verkrijgen meestal alleen voor het plaatsen van een aantal berichten om duidelijk te maken dat het kanaal overgenomen is.

In 2016 en 2017 was de hackersgroep ook actief. Toen werden onder meer de socialemedia-accounts van PlayStation, Twitter-CEO Jack Dorsey en Facebook-CEO Mark Zuckerberg gehackt.

Source