De temperatuur van een stijltang met bluetooth van het Britse bedrijf Glamoriser kan van afstand worden aangepast. Het apparaat controleert niet waar een bluetoothsignaal vandaan komt, ontdekten beveiligingsonderzoekers die zijn verbonden aan het samenwerkingsverband Pen Test Partners.

Dat betekent dat de onderzoekers een signaal naar de stijltang konden sturen zolang het apparaat aan staat en niet is verbonden met een smartphone. Op die manier wisten de onderzoekers de temperatuur van afstand te bedienen.

De Glamoriser-stijltang werkt met een app waarmee het mogelijk is om de temperatuur aan te passen tussen de 50 en 235 graden Celsius. Ook kan op die manier een timer ingesteld worden, waardoor de stijltang na tussen de vijf of twintig minuten automatisch uitgaat.

Gebruikers van de stijltang worden niet verplicht om het apparaat met hun smartphone te koppelen. Als dat niet gebeurt, heeft iedereen binnen het bluetoothbereik van de stijltang daardoor de mogelijkheid om signalen naar het apparaat te verzenden.

Source