De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi is van plan om winkels te openen in Nederland. Dat vertelde het bedrijf tijdens een persevenement in Amsterdam.

Xiaomi kondigde op donderdag zijn komst naar de Nederlandse markt aan. Het Chinese bedrijf verkocht tot op heden zijn telefoons en andere gadgets hier niet, al werden veel toestellen wel via importeurs verkocht.

In Xiaomi-winkels worden alleen producten van het bedrijf verkocht. De telefoonmaker heeft in ieder land waar ze actief zijn minstens één fysieke winkel.

“We willen aan het einde van 2019 in elk geval onze eerste winkel in Nederland openen”, vertelt de Europese marketingbaas Alvin Tse aan NU.nl. “We weten nog niet hoeveel winkels er precies komen en welke steden we ons op richten, maar we vinden Amsterdam in elk geval heel interessant.”

Twee nieuwste smartphones in Nederland

Het Chinese bedrijf gaat zijn nieuwste smartphones in Nederland verkopen, waaronder de Mi 9 met een 6,39 inch-scherm en drie camera’s. Deze telefoon wordt vanaf 449 euro aangeboden.

Ook zal de Redmi Note 7-telefoon in Nederlandse winkels worden verkocht. Dit 6,3 inch-apparaat heeft een lagere specificaties en twee camera’s met een 48 megapixelsensor. Het toestel kost 199 euro.

De Mi Band 3-wearable zal voor 30 euro worden verkocht in Nederland De telefoons en wearable worden later dit jaar aangeboden in de eigen winkels van Xiaomi, maar zijn vanaf deze week ook verkrijgbaar bij webwinkels.

https://www.nu.nl/mobiel/5814549/telefoonmaker-xiaomi-gaat-winkels-in-nederland-openen.html